Od dziś mamy nowy regulamin działu giełda

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Sowiecina
    Classic
    • 2007
    • 23

Zamieszczone przez szkoda
    Zamieszczone przez Sowiecina
    A piszę mało, ponieważ nie każdy akceptuje mój styl bycia/pisania.
    niestety w takich grajdołkach należy się trochę dostosować, a jeżeli nie to założyć własną tubę.

ja w każdym razie wypraszam sobie jakieś porównywanie do JAKIEJKOLWIEK partii politycznej ponieważ:
    1. nie rozróżniam ich i nie wiem co to porównanie oznacza
    2. mam to bardzo w dupie (polityka w ogóle)

jak również wypraszam sobie porównania do hitlerowców, ponieważ:
    1. za to będę walił w mordę (a przynajmniej się starał :wink: :lol: ), to akurat traktuję całkiem poważnie
    Good. Ale mimo wszystko ostrzeżenie dla mnie za wspomnienie partii politycznej na forum gdzie niemal wszyscy mają to w głębokim poważaniu jest nieco dziwne?

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

Zamieszczone przez Sowiecina
      Ale mimo wszystko ostrzeżenie dla mnie za wspomnienie partii politycznej na forum gdzie niemal wszyscy mają to w głębokim poważaniu jest nieco dziwne?
      ale ja nie sądzę, żeby to było ostrzeżenie za wspominanie partii politycznych, tylko raczej za niewiele wnoszący post, mogący tylko i wyłącznie wywołać pyskówkę, tak to raczej traktuj.

inna sprawa, że rozpoczynanie politykierstwa na forach internetowych może prowadzić tylko do dość szybkiego zamknięcia tematu, który wcześniej i jeszcze szybciej przerodził się w bagno
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• djczas
        RS
        • 2005
        • 9612

Sowiecina, bo swoim sposobem bycia jest prowokowanie jak u pewnego polityka gdzie jego naszośc jest najmojsza czy jakoś tak ale sie tak zachowujesz nie umiesz przyjąc do wiadomości że cała odpowiedzialność za przekręty jeśli nie ma odpowiednich zapisów spada na administracje ciekaw jestem czy tak samo bys mówił jakby ci przyszło pismo i komisariatu i musiał sie tłumaczyć ze to nie ty jesteś wielbłądem, ale trzeba byc tym kim cie nazwałem aby tego nie zrozumieć i głosic wełniane poglądy

Komentarz

• sebastian7905
          RS
          • 2009
          • 3488
          • Volkswagen
          • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Dobra dajcie sobie spokój regulamin jest taki jaki jest nikt nie chce zostać oszukanym ,zawsze można prześledzić posty i dowiedzieć się gdzie i od kogo można coś kupić ,można też sprawdzić użytkownika jak długo jest na forum itp. po prostu tu czy gdzie indziej trzeba być ostrożnym
          Sebastian
          Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
          Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
          Była Black ELEGANCE by sebastian7905
          Wczasy nad morzem - klik

Komentarz

• Sowiecina
            Classic
            • 2007
            • 23

Zamieszczone przez djczas
            Sowiecina, bo swoim sposobem bycia jest prowokowanie jak u pewnego polityka gdzie jego naszośc jest najmojsza czy jakoś tak ale sie tak zachowujesz nie umiesz przyjąc do wiadomości że cała odpowiedzialność za przekręty jeśli nie ma odpowiednich zapisów spada na administracje ciekaw jestem czy tak samo bys mówił jakby ci przyszło pismo i komisariatu i musiał sie tłumaczyć ze to nie ty jesteś wielbłądem, ale trzeba byc tym kim cie nazwałem aby tego nie zrozumieć i głosic wełniane poglądy
            Poczytaj późniejsze moje posty a potem atakuj.

EDIT - nie wbiło mi posta - był taki:
            Zamieszczone przez shado
            Ciekawe czy mówiłbyś to samo jakbyś musiał tłumaczyć oszukanym użytkownikom, że nie mamy ŻADNEJ możliwości weryfikowania wiarygodności sprzedawców. Wielu z nich zostało oszukanych przez własną "niefrasobliwość". No bo kto normalny wysyła zupełnie w ciemno dużą kasę (czasami kilkaset złotych i więcej) komuś kogo nie zna? Jeśli uważacie, że to normalne to zaraz wam podam mój numer konta.
            Jeśli do tego doszłyby wycieczki na policję jak pisał kolega z forum golfa to ta giełda na pewno by już nie istniała, bo nie sądzę by komuś z was chciało się ciągle robić wycieczki na komisariat tłumacząc się nie ze swoich win.
            Powiem szczerze, że to do mnie przemawia. To bardzo niedobrze, że oszukani użytkownicy oczekują od kierownictwa OCP tłumaczenia się.

Zamieszczone przez shado
            Z drugiej strony są też użytkownicy, którzy są dość długo na forum, ale ograniczają się do czytania. Ze względu więc na nich zostawiliśmy taką furtkę.
            Jeśli obecność od 2007 oznacza długo, to się do nich zaliczam. Uważam jednak, że czasami zdarzały się dobre oferty od "świeżych" użytkowników. Np. ktoś handluje częściami i chce sprzedać coś ciekawego po okazyjnej cenie, to czemu nie? Lubię takie oferty Wolny rynek
            W sumie jednak przekonałeś mnie Shado co do tych środków. Nie z powodu oszustów, lecz z powodu oszukanych, którzy dadzą się najpierw oszukać, a potem na Was wszystko zwalają itd. To rozumiem.[/b]

[ Dodano: Nie 06 Mar, 11 21:56 ]
            Zamieszczone przez sebastian7905
            Dobra dajcie sobie spokój regulamin jest taki jaki jest nikt nie chce zostać oszukanym ,zawsze można prześledzić posty i dowiedzieć się gdzie i od kogo można coś kupić ,można też sprawdzić użytkownika jak długo jest na forum itp. po prostu tu czy gdzie indziej trzeba być ostrożnym
            Dokładnie.

Komentarz

• djczas
              RS
              • 2005
              • 9612

Sowiecina, poczytałem i dlatego tak napisałem

Komentarz

• szkoda
                RS
                S_OCP Member
                • 2005
                • 22543

Staszek, zasadniczo skończyliśmy już ten wątek
                była BKD+DSG '05 120kkm
                była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Sowiecina
                  Classic
                  • 2007
                  • 23

Bo mi nie wbiło posta. Też bym tak napisał. W ogóle były problemy z połączeniem z OCP.

Komentarz

• daneczek76
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 3642
                    • Toyota

Panwie po co ta dyskusja zawsze się znajdzie ktoś co ma jakieś Ale. Przeczytać i zapoznać się z nowym regulaminem i zastosować i tyle.
                    Osobiście uważam posunięcie za dobre a nawet bardzo dobre.
                    a wątek zamknąć i tyle.

ps. Kocham was i reżim na tym forum dlatego tu jestem
                    [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• szkoda
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 22543

Zamieszczone przez daneczek76
                      Kocham was i reżim na tym forum dlatego tu jestem
                      :elegant :serce :bajer
                      była BKD+DSG '05 120kkm
                      była BXE '08 190kkm

Komentarz

• phoneman
                        RS
                        • 2008
                        • 3374
                        • Octavia I (1U2)
                        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez daneczek76
                        Panwie po co ta dyskusja zawsze się znajdzie ktoś co ma jakieś Ale. Przeczytać i zapoznać się z nowym regulaminem i zastosować i tyle.
                        Osobiście uważam posunięcie za dobre a nawet bardzo dobre.
                        Czytam ten wątek od początku i nie wiem w czym problem. Posuniecie jest słuszne i tyle.

Przecież nikt nikogo tu na sile nie trzyma. :!:
                        .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• dontak
                          Rider
                          • 2008
                          • 586
                          • Octavia III combi (5E5)
                          • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Myślę że pomysł dobry. Tyle tylko że nawet jeżeli sprzedający będzie wystawiał swoje przedmioty na aukcjach, a będzie chciał kogoś oszukać to i tak to zrobi. Sam jestem żywym przykładem tego. Kupowałem od forumowicza przez allegro, a i tak zostałem oszukany. Całe szczęście kwota nie duża, bo allegro się na wszystko wypięło.
                          OIII 1.2 TSI 105 KM

Komentarz

• bzyq_74
                            RS
                            • 2008
                            • 3467
                            • Volkswagen
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                            • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Sowiecina, jestes prawie 4 lata na forum i niepotrzebnie podnosisz adrenaline.
                            Uważam że każda aukcja powinna mieć linka z aledrogo itp. z wyjątkiem wiadomo stałych handlarzy. Można zrobić też transakcje na spocie lub przez kogoś posłać paczkę.
                            MARCIN
                            Mój szkodnik

Komentarz

• Sowiecina
                              Classic
                              • 2007
                              • 23

Zamieszczone przez bzyq_74
                              Sowiecina, jestes prawie 4 lata na forum i niepotrzebnie podnosisz adrenaline.
                              Uważam że każda aukcja powinna mieć linka z aledrogo itp. z wyjątkiem wiadomo stałych handlarzy. Można zrobić też transakcje na spocie lub przez kogoś posłać paczkę.
                              Spoko.

Komentarz

• sew1981
                                RS
                                S_OCP MemberModeratoRS
                                • 2009
                                • 10918
                                • Fiat

Mi się ta zmiana podoba, jeśli były przypadki oszustwa częste.
                                Może to nie gwarant, ale bardziej zaufam ludziom aktywniejszym i będąbym od jakiegoś czasu na forum

Komentarz

• scr008
                                  Ambiente
                                  • 2009
                                  • 191

Zamieszczone przez dontak
                                  Myślę że pomysł dobry. Tyle tylko że nawet jeżeli sprzedający będzie wystawiał swoje przedmioty na aukcjach, a będzie chciał kogoś oszukać to i tak to zrobi. Sam jestem żywym przykładem tego. Kupowałem od forumowicza przez allegro, a i tak zostałem oszukany. Całe szczęście kwota nie duża, bo allegro się na wszystko wypięło.
                                  kupienie czegoś przez portal aukcyjny jest transakcją taką samą jak w sklepie internetowym i masz jakieś podstawy w momencie gdy chcesz dochodzić sprawiedliwości na policji/przed sądem. Transakcja przez forum to zwykła umowa gentlemanska
                                  Virus injected!

Komentarz

• westwi78
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 2940

Zamieszczone przez scr008
                                    Transakcja przez forum to zwykła umowa gentlemanska
                                    no nie, to taka sama umowa jak każda inna i wywołuje takie same skutki.

Komentarz

• scr008
                                      Ambiente
                                      • 2009
                                      • 191

no teoretycznie taka sama, ale w praktyce sprowadza się to na ogół do tego co napisałem, bo w grę wchodzą np rozmowy telefoniczne. na allegro jest wszystko czarno na białym.
                                      Virus injected!

Komentarz

• oolsztyniak
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 6647
                                        • Superb II combi (3T5)
                                        • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Bardzo dobra sprawa !
                                        Koniec z umieszczeniem ogłoszeń odrazu po rejestracji.
                                        Chcesz coś sprzedać poprzez to forum? Najpierw daj się poznać

ps. Apeluje ażeby oolsztyniak został moderatorem działu giełda :lol: :diabelski_usmiech
                                        Była O2 RS 190 km / 436 Nm
                                        Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• westwi78
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 2940

Zamieszczone przez scr008
                                          no teoretycznie taka sama, ale w praktyce sprowadza się to na ogół do tego co napisałem, bo w grę wchodzą np rozmowy telefoniczne. na allegro jest wszystko czarno na białym.
                                          praktycznie też, tylko na allegro jest łatwiej coś udowadniać, bo system to wymusza, a tutaj samemu trzeba zadbać o to żeby się mailami posługiwać etc. Ale prawa i obowiązki mamy takie same czy tutaj, czy na allegro.

Komentarz

• shado
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 5315
                                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Na allegro jest niby ten program ochrony kupujących.
                                            BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• RABIN
                                              Rider
                                              • 2009
                                              • 450
                                              • Octavia II combi (1Z5)
                                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Jeśli mogę się wypowiedzieć to allegro i inne portale aukcyjne nie są dobrym rozwiązaniem :!: do wiele okazyjnych przedmiotów wystawianych w naszym gronie może zostać zwinięte nam z przed nosa :cry:
                                              inne zapisy o ograniczeniach są oki :wink:

Komentarz

• macluke
                                                Elegance
                                                • 2010
                                                • 875

Zamieszczone przez bzyq_74
                                                Uważam że każda aukcja powinna mieć linka z aledrogo itp. z wyjątkiem wiadomo stałych handlarzy.
                                                tylko jak stać się 'stałym handlarzem'? Każdy stały handlarz kiedyś był nowym handlarzem i jakoś musiał zaczynać, dostawał kasę za towar, dopiero potem wysyłka.
                                                Ale żeby tego typu środki działały, to musiałby istnieć rozbudowany system ocen, płatności, itp, a od tego są specjalistyczne portale a nie forum Internetowe.

Trzeba usunąć dział giełda i już, ponieważ powoduje komplikacje i konieczność spowiadania się na Policji z nie swoich grzechów, na zasadzie, że admin portalu odpowiada za treść.
                                                Albo godzimy się na jakieś ryzyko, które mimo takich - hmmm - restrykcji ale raczej łatwo do do obejscia, że ktoś zostanie tutaj oszukany, albo usuwamy problem przez likwidację subforum giełda i nie jesteśmy dzięku temu posądzani o współudział, paserstwo, itp.

Komentarz

• westwi78
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 2940

Zamieszczone przez macluke
                                                  nie jesteśmy dzięku temu posądzani o współudział, paserstwo, itp.
                                                  a ktoś kogoś posądza o coś takiego???

Komentarz

• macluke
                                                    Elegance
                                                    • 2010
                                                    • 875

Zamieszczone przez westwi78
                                                    Zamieszczone przez macluke
                                                    nie jesteśmy dzięku temu posądzani o współudział, paserstwo, itp.
                                                    a ktoś kogoś posądza o coś takiego???
                                                    nie wiem, chodziło mi raczej o taką możliwość. Jest jakiś powód, że admin czy moderator chodzi na policję.

Komentarz

Pracuję...